Nekem ez a kedvenc sütés nélküli tortam. Ez tényleg isteni finom!!! Bár az első alkalommal kicsit kételkedtem benne, de kostólás után nem csak engem varázsolt el az ízével, hanem mindenkit 🙂 10 perc alatt elfogyott az egész 🤩
Szóval nem kell félni az új dolgoktól, hanem egyszerűen ki kell őket próbálni, hátha beválik. Nekem nagyon bejött. Igaz nem a legolcsóbb különlegességről van szó, de a végeredmény mindenért kárpótol majd. Különleges alkalmakra tökéletes választás lehet.
Recept:
Brownie alapjához: A recepthez használt börge 250 ml-es.
- 1 bögre dió vagy kesudió (én rendes dióval szeretem)
- 3/4 bögre egész mandula
- 1/2 bögre kókuszreszelék
- 2,5 evk kakaópor (cukormentes)
- 6-8 db datolya (kimagozva)
- csipetnyi só
1. Először a diót és mandulát lisztes állagúra daráljuk össze (robotgépben), majd ezt követően adjuk hozzá az összes hozzávalót és egyenletesen dolgozzuk össze. Ha megvan a kissé ragacsos masszánk, akkor nyomkodjuk bele egy kis tepsi aljába 1-1,5 cm vastagságban. Ezt után gyorsan jöhet is a brownie krém elkészítése!
Krémes réteg:
- 1 1/2 bögre dió vagy kesudió
- 1/2 bögre (125ml) konzerves kókusztej (lidlben vettem)
- 1/2 bögre cukormentes kakaópor
- 1/4 – 60ml méz vagy juharszirup
- 2evk kókuszolaj (olvasztva)
- 2tk vanília aroma
- csipetnyi só
2. Az összes összetevőt turmixgépben összedolgozom, majd mehet is a már elkészített alap tetejére. Mivel én csokiimádó vagyok, ezért még egy kis folyékony csokival leöntöm a már elkészült finomságot.
Csokis öntet: 1 kisebb lábasban lassú tűz fölött összekavarom a következőket
- 2evk kókuszolaj
- 1evk kakaópor
- 3 evk méz vagy juharszirup
3. Amikor már jó krémes az öntet, akkor lassan a süti tetejére öntöm és szépen elsimítom. Utána mehet is a hűtőbe 4-5 órára. Nem lesz egyszerű kivárni a végeredményt!
Egyszerű és nagyszerű! Nem túl diétás!
🖐Kedves egészségetekre! Remélem ízleni fog nektek is!🖐