Mi az??? Ropogós, zabos, mogyorós talpakon áll, középen van egy kis „házi” mogyorkrém és végezetül az egész pedig le van öntve 70%-os étcsokival???🤩
Ezek az isteni muffinok sütés nélküliek és GLUTÉN mentesek, opcionálisan el lehet készíteni cukormentes és vegán étcsokiból is🙌
Recept 7-8 db elkészítéséhez:
Zabos alap:
- 70g aprószemű zabpehely ( lehet gluténmentes is)
- 2 evk. mogyoróvaj ( én készítem)
- 2 tsk. méz v édesítő
- csipet só
- késhegynyi sütőpor
- 3 evk. növényi tej (mandula, kókusz, zab stb.)
1. Az összes hozzávalót egy mély tányérba tesszük, majd egy villával egyenletesen összedolgozzuk. Ha ez megvan, akkor gyorsan jöhet is a házi mogyorókrém elkészítése, ami szintén nem lesz egy bonyolult folyamat 🙂
Középső mogyorókrém réteg:
- 100g mogyoróvaj
- 1 tsk. méz vagy édesítő
2. Mogyoróvaj elkészítéséhez egy zacskó sós mogyihoz adjunk hozzá 1 evk. kókuszolaj, majd aprítógépben ezt dolgozzuk krémesre. Ezt követően adjunk hozzá 1 tsk. mézet vagy édesítőt és keverjük el a masszában egyenletesen (az aprítógépet használhatjuk nyugodtan).
Csokis öntet:
- 70%-os olvasztott csoki ( 4 nagy kocka)
3. Egy nagyobb edénybe forraljunk vizet és forrás után a gőz fölé helyezett kisebb edénybe rakjuk bele a csokit és hagyjuk is benne, amíg teljesen fel nem olvad.
-Végezetül, a a rétegekhez valót és folyékony csokit elkészítettük, akkor az összes alapanyagot összedolgozzuk. A két réteget egy általunk választott formába nyomkodjuk kézzel vagy kanállal, majd leöntjük a folyékony csokival. Ezután 15 percre hűtőbe rakjuk. Ezt a legnehezebb kivárni😅 Nekem nem lett olyan szép, sajnos nem volt túl sok időm, de az íze, így is isteni lett🥰
Óvatosan vele😉😊 Ez a recept nincs benne az életmódváltó programban 😉
1 muffin: 145Kcal/Ch: 25g/zsír: 12g/fehérje: 8g
🖐Kedves egészségetekre! Remélem ízleni fog nektek is!🖐