Ismét itt egy szuper verzió, ha valami brokkolisat akarunk készíteni. Szerintem nagyon isteni lett.😋 Ritkán csinálok tésztát, de heti 1* legalább muszáj, hogy ne legyen hiányunk😉
Én azért szeretem ezt a receptet, mert még azok is megeszik az így elkészített brokkolit, akik egyébként nem nagyon szeretik, ugyanis a brokkoli íze tökéletesen kiegészíti az ételt.
Recept 4 főre:
- 300g teljeskiőrlésű tészta
- 500g brokkoli
- 20g vaj
- 60g zabliszt (zab ledarálva) vagy sima liszt is jó
- 0.5 liter zabtej vagy rendes tej
- 50g füstölt sajt
- 50g trapista sajt vagy amilyet szeretsz
- 2 evk. mustár
- 10 dkg szívsonka csíkozva
- ízlés szerint szerecsendió (örölt vagy reszelve)
1. Megfőzöm a tésztát, sós vízben. Nem kell szétfőzni! Majd párhuzamosan egy másik edényben szintén megfőzöm a brokkolit, próbáld meg ezt sem szétfőzni, ha már a villát bele tudod szúrni picit, akkor jó!
2. Egy serpenyőben megolvasztom a vajat, rádobom az apróra vágott szívsonkát (pár perc alatt megpirítom), ezután mehet rá a zabliszt vagy rendes liszt és kavargatás mellett szépen lassan hozzáöntöm a tejet.
3. Ezt a masszát addig kavargatom (3-4 perc), amíg egy sűrű szószzá nem áll össze. Ekkor ízesítem sóval, borssal, mustárral és szerecsendióval.
4. Ízesítés után elzárom a lángot és mehet hozzá az összes sajt 75%-a (25%-ot meghagyunk a sütőbe tétel előtt). Ez után a tésztát, a brokkolit és elkészült szószt összekeverem, majd sütőtálba borítom, a maradék sajtot a tetejére reszelem és 180C-on 15 percig sütöm 🙂
1 adag: 560Kcal/Ch:80g/zsír:20g/fehérje:30g
🖐Kedves egészségetekre! Remélem ízleni fog nektek is!🖐